¿Quién cuida a quién?

15,00

Larrea, Aitor
9788418580031 – Pol·len edicions – 2021 – 36 páginas /orri.

1 disponibles

Descripción

A Màrius le encantaría salir a jugar al parque con sus amistades, pero piensa que si lo hace, deja a su padre y a su madre solos, y cuando están solos, siempre discuten. Por eso Màrius siempre está en medio de ellos. Si los oye discutir, enseguida se inventa que tiene frío, pipi, hambre o ganas de llorar. Màrius cuida al padre y a la madre, cree que sin él, todo es un desastre. Es su amiga quien un día le dice «Màrius, antes de que nacieras, tu padre y tu madre ya estaban aquí, seguro que saben resolver sus discusiones sin ti».

¿Quién cuida a quién? forma parte del proyecto Dinámicas contadas: 3 cuentos ilustrados para un público familiar y educativo. Con un lenguaje cercano a los niños, las Dinámicas contadas se convierten en una herramienta que nos permite comunicarnos con los y las niños, las familias y las personas que trabajan con la infancia desde otro espacio, desde otra mirada. Un lenguaje que nos permite entrar en el mundo simbólico y al mismo tiempo nos permite generar un espacio y un contexto para compartir aspectos que nos ocupan y preocupan de nuestras vidas.

Laia Panyella i Carbonell va néixer a Madrid el 1977. Mestra, ambientòloga i Diplomada en Cultura de Pau per la UAB. Formada en Intervenció Sistèmica en famílies, infants i adolescents a l’Institut Gestalt: Pedagogia Sistèmica i constel·lacions individuals. La seva passió i respecte per a la infància la porta a una llarga trajectòria professional com a mestra en projectes educatius i a l’escola pública, acompanyant famílies i equips pedagògics. Cofundadora de dos projectes d’Educació VIVA. Actualment responsable pedagògica de l’empresa Troncsijoc (www.troncsijoc.com) i sòcia-treballadora de Ranura, acompanyament integral a la infància, adolescència i les famílies.

Laura Cortés va néixer a Sant Andreu de la Barca l’any 1975. La seva trajectòria professional comença amb la formació en magisteri i la seva tasca com a mestra en l’escola pública, més tard, de la mà d’en Carles Parellada coneix la pedagogia sistèmica. La incorporació de la mirada sistèmica, no només en l’àmbit professional sinó també en l’àmbit més personal de la Laura fa que més endavant descobreixi el que avui és la seva vocació, des de fa 8 anys: les constel·lacions familiars i sistèmiques. Es defineix com una llavor en creixement i en continua nutrició de l’entorn i, com ella mateixa diu, ha pogut fer de la seva vocació la seva professió. Vegeu www.lauracortes.com.